נשים רבות חוששות מהרגע בו יודיעו למעסיק על עובדת היותן בהריון. אולי תאריך הלידה המשוער יוצא בדיוק בתקופה של עומס, אולי הן אחראיות על מהלך שיגיע לשיאו בדיוק במועד הזה, ואולי הן פשוט חוששות מהתגובה. במצב כזה לפעמים קשה להאמין, אך ניתן להרגיע את הרוחות ולהשרות אווירה של ביטחון ורגיעה ביחס לחופשת הלידה העתידה להגיע.
הריון בעבודה הוא אמנם מצב מורכב, אך בשונה מאירועים בלתי צפויים אחרים, כגון צו 8 או עזיבה פתאומית של דמות משמעותית בארגון, חופשת לידה הינה אירוע שידוע לעובדת ולמנהליה מספיק זמן מראש על מנת לבנות תשתית וצורת התנהלות שיהלמו את הצרכים בזמן הנתון.
עובדת שרוצה להצליח במקום עבודתה צריכה לקחת אחריות ישירה על הנושא. לא מספיק להודיע למנהל על ההיריון מבלי להיות מעורבת בתהליך בחירת המחליפה, או לצאת לחופשת הלידה בגישה של “אחרי המבול”, ולקוות שכשהכל יקרוס, כולם סוף סוף יעריכו את מה שאני עושה.
מאידך ישנה הגישה הגורסת כי מנהלת טובה היא אחת כזו שהמחלקה שלה ממשיכה לתפקד במיטבה גם כשהיא איננה. זה נכון גם בתקופה של חופשת הלידה. מנהלת שיודעת להשאיר מערך שימשיך לתפקד לפרק זמן מוגדר בו היא תעדר – וגם לוקחת אחריות על התהליך – היא מנהלת מצוינת.
איך תיקחי אחריות על התהליך?
אני מציעה לקחת אחריות על חלקך בתהליך ולא על כולו. התמקדי בחלקים שיש לך שליטה עליהם:
• הגדירי בצורה יסודית ומעמיקה מה הצורך של הארגון ולאיזה מענה הוא זקוק בתקופה שלא תהיי נוכחת נכון, זו צריכה להיות החלטה של המנהלים שלך, אבל המלצה מקצועית שלך יכולה לעשות הבדל משמעותי.
• בחני כמה אפשרויות למחליפה, מתוך הארגון ומחוצה לו, עובדת זמנית ועובדת קבועה שתוכל להמשיך לאחר שובך בתפקיד נוסף.
• הגדירי מספר אפשריות להתנהלות בהעדרך, וצייני לוחות זמנים רלוונטיים לכל אחת מהן.
• סדרי את האפשרויות לפי סדר העדיפות וטובת הארגון כפי שאת רואה אותו, ופרשי את כולן בפני המנהל הישיר שלך בפגישה ייעודית לעניין זה.
לא פחות חשוב, עשי עבודה עם עצמך. הגדירי באיזה אופן את רוצה לראות את עצמך מעורבת באירועים של הארגון בתקופת חופשת הלידה, אם בכלל. בכל מקרה הגדירי כללים ברורים לדרך ההתקשרות איתך, כגון – מי הם העובדים בארגון שייפנו אלייך, באילו נסיבות ובאיזה אופן, האם יהיו שעות התקשרות קבועות וכד’.
טיפ קטן: אחרי שעדכנת את המנהל הישיר שלך בדבר ההיריון, שתפי אותו בכל התהליך. גייסי אותו כבר מהשלבים המוקדמים ובדקי היטב את הצרכים של המחלקה כפי שהוא רואה אותם. זכרי לתת להם מענה באפשרויות שאת מעלה.