עבור נשים רבות ההריון, הלידה והרצון להיות אמא נוכחת, מהווים את "קו פרשת המים", או במילים אחרות הצומת המשמעותי ביותר בקריירה שטיפחו או בעסק שהקימו.
מרבית הארגונים רואים באמהות חיסרון. חלקם מעודדים נשים "לקחת את הזמן" ולא לחזור מחופשת הלידה, "מסייעים" לזוז הצידה כי "תאמיני לי, ככה יהיה לך הרבה יותר טוב", ותכלס, מדירים אותן מהמסלול המהיר ומהצד השני עלולים להפעיל לחצים לחזרה מהירה לעבודה.
בעלות עסקים מגלות שאם לא עשו עבודת הכנה שתתאים את המודל העיסקי, השרותים ושעות העבודה לנסיבות החיים החדשות, הוא (העסק) והלקוחות לרוב לא יחכו, ונאלצות להתמודד עם נזקים ולעיתים אף אובדן של העסק.
מהצד השני המפגש של אישה עם האימהות (ולא רק בפעם הראשונה) הוא קודם כל רגשי. תינוק נולד רק פעם אחת והחשש לפספס את החיוך הראשון, המילה הראשונה ורגעי הקסם של הגדילה וההתפתחות הוא גדול.
ואז זה קורה
את מוצאת את עצמך מקבלת החלטות מתוך תחושה ש"אי אפשר" ו"אין לי ברירה", טווח האפשרויות מצטמצם, ומי שמנהל את התהליך הוא בעיקר הצורך לתת מענה למצוקות בטווח המיידי.
במצב כזה יש מעט מאוד מודעות להשלכות ולמחירים שנמצאים ממש מעבר לפינה.
אבל אפשר אחרת!!
המורכבות שמתווספת לניהול העסק כשהריון נכנס לתמונה, ואף יותר כשהתינוק נולד, היא גדולה.
האנרגיה שלך מושקעת באופן טבעי בטיפול בתינוק, וזה קורה לא רק בלידה ראשונה.
כדי להבטיח שמקור הפרנסה שלך יישמר והעסק ימשיך לעבוד, גם כשאת בבית בחופשת הלידה, את צריכה לבחור את המסלול המתאים לך, למשפחה שלך, לעסק וללקוחות שלך. למידע נוסף לחצי כאן
קריירה, עבודה והעלאה בשכר, זה בדיוק מה שהכי קשה להתעסק איתו כשאישה בהריון.
חבל ש"יהיה בסדר" ו- "תני לי ללדת בשקט ואח"כ נדבר" לא רלוונטי לעולם העבודה….
כדי לוודא שלא תיכנסי לסטטיסטיקה של נשים שנפלטו משוק העבודה אחרי הלידה, או נדחקו לתפקידים זוטרים, את צריכה הכנה וגם אם את כבר אחרי הלידה, יש לך המון אפשרויות. למידע נוסף לחצי כאן