את עמנואלה היכרתי קודם כל דרך העשיה שלה ב- Miss Mandala . אתר בו הכל יפה ואסתטי שעושה כל כך נעים בעין, ומייצר תחושה שבאמת ניתן להגיע להרמוניה עם כל החלקים השונים המרכיבים חיים של אישה.
זה כל כך מתבקש לארוז את כל היופי הזה לספר! ואכן זה בדיוק מה שעמנואלה עושה בימים אלה.
מוזמנת להיכנס לפרויקט הגיוס, ממש כאן, ולהיות מהראשונות שיקבלו את הספר.
מאוד עניין אותי להבין איך היא עושה את זה והאם הזרימה הנעימה הזו מאפיינת גם "החיים האמתיים" שלה כאמא ובעלת עסק, מוזמנת לקרוא מה היא מספרת
אז מי את?
עמנואלה בינר, נשואה ואמא ל-3, גרה באבן יהודה. בעברי הייתי שכירה בתפקידים שונים במחלקות כלכליות של חברות בינלאומיות, אך לפני ארבע שנים החלטתי לעשות שינוי מקצועי וכיום כותבת תוכן ומקימת 'מיס מנדלה', אתר תוכן יחודי על נשים, עסקים קטנים ומרחבי עבודה שמטרתו לחשוף את הקוראים לעשייה נשית בתחומים שונים, ולתת להן במה. הדרך שלהן היא גם הדרך שלי.
תארי את חייך לפני הלידה במישור התעסוקתי
לפני הלידה של ילדי השלישי צברתי ניסיון של כמעט 15 שנים בתפקידים בחברות בינלאומיות, חלקם היו תפקידים ניהוליים. יש לי תואר ראשון בכלכלה וניהול ותואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת תל אביב. הייתי במסלול די ברור, אבל עבדתי המון שעות, לפעמים גם בלילה ובסופי שבוע. בין השאר עבדתי בקומברס, HP, והוט. למזלי בכל המשרות הייתה לי סביבה תומכת, עבודה מעניינת ותנאים מצוינים ולרוב מוטיבציה מאוד גבוהה לעשייה.
עם הזמן הרגשתי שכמות השעות שאני נמצאת בבית ומבלה עם שתי בנותיי היא קטנה מידי ואולי הגיע הזמן לשינוי.
מה הייתה מציאות חייך לאחר שהפכת לאם?
כשהפכתי לאם בפעם הראשונה, השתנו חיי. אל האימהות נכנסתי די בקלילות, והתמודדתי עם האתגרים החדשים די טוב. לחץ פה בכי שם, אבל בעיקר חיוכים. האימהות והקשר עם הילד הייתה מעל ומעבר למה שציפיתי וכבר אז הופיעה המחשבה שזו המשימה החשובה בחיי. כבר אז התחילו להתרוצץ בראש רעיונות לשינוי, ליצירת משהו משלי.
בסופו של דבר לא עשיתי כלום וחזרתי לעבודתי בתום חופשת הלידה, וכך היה גם אחרי הלידה השנייה. כשילדתי בפעם השלישית, כבר הייתי למודת ניסיון, התייחסתי אל רוב הדברים יותר בקלילות אך גם הבנתי שזה הזמן לעשות שינוי, זה הרגע לשנות סדרי עדיפויות.
כיצד השפיעה האימהות על חייך המקצועיים ברמה הרגשית והפרקטית?
לא היה רגע ספציפי שבו החלטתי על השינוי. אחרי שנים של עבודה אינטנסיבית, הרגשתי שהעייפות בסוף יום העבודה מפריעה לי להנות ממה שיש מסביב, שאני חיה בלחץ מתמיד להספיק. אחד הדברים שהבנתי אחרי שנים של עבודה מאחורי שולחן ומחשב ב"אופן ספייס" או במשרד של חברה כלשהי, הוא שאולי לא נועדתי לכך. אולי אני צריכה לעשות משהו אחר, משהו משלי. לשבת עם עצמי, בפינה שלי, להגשים את החלומות האישיים שלי ולא רק לעזור להגשים חזון של מישהו אחר.
את ההחלטה לעזוב עשיתי מתוך מקום של שלמות, של ידיעה שתרמתי את הידע והאהבה שלי למקומות בהם עבדתי ושהגיע הזמן לנסות משהו אחר. לא ידעתי מה הכיוון ולמעשה מאז ועד היום הכיוון השתנה כמה פעמים. מה שכן עשיתי היה לזרום עם המציאות הדינמית הזו של שינויים שיצרתי לעצמי.
לאפשר לעצמי לשנות חלום וחזון ולמצוא את מה שאני אוהבת לעשות. נפגשתי עם נשים, הכרתי, דיברתי. שמעתי על הדרך שלהן, למדתי מה אני אוהבת. התגברתי על פחד הכתיבה והתחלתי לכתוב וזה עשה שינוי מאוד גדול בחיים שלי.
מי ומה עזר לך לממש ולהוציא לפועל את החלום שלך?
מלבד התמיכה של המשפחה, היו אלה בעיקר נשים שהכרתי לאורך כל הדרך שעודדו אולי להמשיך בדרך שבחרתי, גם כשהיו בה שינויים תכופים. הבנתי שהדרך הזו, ששונה כל כך מעבודה כשכירה, היא לא בלתי אפשרית ויש בה קסם. בנוסף, האהבה שלי ללמידה עצמית עזרה לי לעשות כמעט כל מה שקשור בצד הטכני ונתנה לי הרגשה שהכל אפשרי.
גיליתי שאני אוהבת לכתוב ואחרי כמה זמן גם גיליתי שאנשים אוהבים את מה שאני כותבת וכל מה שנותר הוא להמשיך לכתוב ולחשוב, לחלום עוד ועוד, ולהגשים חלומות קטנים וגדולים.
עצה טובה?
אני בן אדם די טוטאלי. מצאתי את מה שאני אוהבת והתמכרתי אליו. יכול להיות שבדיעבד הייתי עושה כמה דברים טיפה אחרת ואולי לא מחכה בין כל שלב לשלב.
אבל בסופו של דבר חלק מהדברים האלו, מהשלבים שלקחו לי יותר מידי זמן, הם אלו שהראו לי את הדרך ולא היה אפשר אחרת.
לכל אחת מאתנו יש חלום. לא בהכרח חלומות על עבודה אבל הרבה חלומות על הגשמה עצמית – אישית או מקצועית. בסופו של דבר, הדברים שאת אוהבת, מבקשים לצאת החוצה. ופתאום את מבינה שהם תמיד היו שם. מחכים בסבלנות ובידיעה שלא בטוח יקבלו ביטוי.
אני לא אומרת שצריך לעשות רק מה שאת אוהבת, כי זה לא תמיד אפשרי. אבל תדעי מה את אוהבת, ותדעי שאת כן יכולה לשלב את זה בחיים שלך בדרך זו או אחרת. בתקופות מסוימות יותר ובאחרות פחות. אבל כשאת יודעת, זה כבר טוב.
אז איך עמנואלה עושה את זה?
מהסיפור של עמנואלה עולה יותר מכל דבר תחושה של זרימה טבעית ורכה. גם בכניסה לתפקיד אמא, וגם במעבר משכירה לעצמאית. יש שיגידו שזה מזל אבל אני מאמינה שגם למזל אפשר לעזור.
במבט מזווית מקצועית יש לעמנואלה כמה מנגנונים פנימיים חזקים שעובדים בשבילה, היא מודעת אליהם, ונותנת להם מקום מה שהופך אותם אפקטיביים יותר ויותר.
קצב
מצד אחד מחוברת לרעיונות שעולים ונותנת להם מקום, אך מהצד השני לא ממהרת מידי לשום מקום. פועלת מתוך הבנה של הקצב הפנימי שלה.
חפשי את הקצב הפנימי שלך וקבלי אותו, גם אם הוא לא "הקצב הנכון" לדעתך, כי הניסיון לפעול בקצב של מישהי אחרת, לרוב לא מביא את התוצאות שאת רוצה.
משאב טבעי
המעבר מ"לספק את הסחורה" כשכירה, להקמה וניהול של עסק יכול להיות מורכב יותר ממה שנראה מבחוץ. מה שעשה את ההבדל ויצר חוויה טובה זה המודעות של עמנאולה למשאבים שיש ברשותה, בא לה בקלות והיא נהנית מהם.
למידה עצמית, חיבור לעשיה טכנית, וכתיבה הם משאבים שיכולים להרים עסק. המודעות אליהם מאפשרת לייצר תוצאות טובות יותר, ולהתפתח בצורה טבעית גם מבחינה אישית וגם בתחום העסקי."לזרום מול המציאות הדינמית של השינויים שיצרתי לעצמי"
ככה היא עושה את זה!!
"זרימה מכוונת" זו יכולת מופלאה שאין לקחת אותה כמובנת מאליה. אימהות לקטנטנים נאלצות ללמוד לעשות את זה, ועמנואלה הפכה אותה לטקטיקה שמוציאה ממנה את המיטב, גם מבחינה אישית וגם מקצועית-עסקית.
מה יעזור למי שלא נולדה עם היכולת לזרום עם הזדמנויות מבלי להתפזר מידי? בכל פעם שאת מתחילה לזרום עם משהו חדש, סמני ביומן את הדד ליין שלך.
כלומר כמה זמן את נותנת לעצמך ל"זרימה חופשית" לפני שעוצרת לחישוב מסלול מחדש.
כך תיצרי לעצמך "זרימה חופשית מתוך מודעות".
<><><><><><><<><><><><><><><><><><><><><><><<><><><><><><><><><<><><><><><<>
ומה איתך?
את יודעת מה הכי עובד בשבילך? איזו תכונה או יכולת יש לך שאת מודעת אליה ומטפחת אותה? אם כן, אשמח לשמוע כאן ואולי תעזרי לאמהות נוספות לזהות את היכולת הזו בעצמן.
<><><><><><><<><><><><><><><><><><><><><><><<><><><><><><><><><<><><><><><<>
רוצה לקבל את הסיפורים הבאים בסדרה ראשונה? הרשמי כאן למטה
להתראות בפוסט הבא.
איזה כיף של ראיון. הזדמנות להיחשף לעמנואלה מזוויות חדשות (גם אני עוקבת אחרי הבלוג שלה) וגם ללמוד מהדרך. אני מאמינה גדולה מאד בנאמנות לקצב אישי. בעיניי היכרות עם הקצב הנכון לנו ופעולה על פיו היא מתכון להצלחות גדולות, ובסופו של דבר זוהי גם הדרך המהירה ביותר שתוצאותיה נשארות לאורך זמן.
תודה לשתיכן.
מחכה לראיונות הבאים.
יש כל כך הרבה מה ללמוד מעמנואלה. היא סיכמה בצורה המיטבית אבל אם לומר במילים אחרות- הקשבה וחיבור למה שנכון לעצמך
היא משגעת
איזה כייף שנהנית!!
תודה 🙂
יופי של ראיון! תמיד כיף להכיר את האדם שמאחורי מילים שאוהבים לקרוא. מסכימה מאוד שלקצב האישי יש משמעות רבה וכך גם לבשלות. יש רעיונות ומחשבות שחייבים תקופת נביטה ארוכה כדי להתממש לצמח.
אוהבת את המדור הזה!
סיון אהובה, האמת שבעניין הקצב וההקשבה לקצב הפנימי גם אני לומדת, זה לא בא לי באופן טבעי. לעמנואלה יש את זה בטבעי
איזה כייף שנהנית לקרוא!!
ראיון נפלא, אין כמו להקשיב למקצב הפעימה, להרגיש איך תחושת הבטן מתחברת לרציונל, לתשוקה שמניעה אותנו כאמהות ובעבודה יחדיו.
לעולם כשאשמע את המילה פעימה אחשוב מיד נתלי!!
תודה אהובה מחוללת קסמים בתמונות ומילים