כשאת כבר בהריון, את בטח רוצה להתרכז בעצמך, בהריון שלך ובעבודה שהיא שלך נטו ואולי גם ככה קצת יותר קשה לך לבצע כרגע. תאורטית את צודקת אבל בפועל כדאי שתקחי בחשבון את ההיערכות של המחלקה, האגף, הצוותים ואפילו המנהלים שלך. כי:
- את רוצה שהמחלקה שלך תמשיך לעבוד כמו שצריך כדי שייתנו לך להיות בחופשת הלידה בשקט.
- את רוצה לוודא שמי שמחליף אותך יודע לעשות את העבודה כך שכשיגיע הרגע לחזור תוכלי לעשות את זה בקצב שלך חזרה לעבודה בקצב שלך , לא יופעלו עלייך לחצים, ולא תצטרכי לעבוד שעות נוספות כדי לתקן את הנזקים שנעשו בהיעדרך.
- עם כל החפיפות שאת יכולה לעשות למחליפה, לפעמים יש משהו אחד, קטן אבל משמעותי שאת מרגישה שאת לא רוצה לשחרר. ונכון, זה גם ייתן לך את הביטחון שאת נשארת בתמונה. סמכי על עצמך ועל התחושות שלך, אם זה מה שאת חושבת שאת צריכה, כנראה שזה נכון. אמנם החוק אוסר על המעביד לעשות את זה אבל תרשי לי לצטט מנכ"ל בתעשיית ההייטק שאמר (לא לציטוט כמובן..): "אם הכל יעבוד טוב מדי בלעדיה, תאמיני לי שימצאו כבר את הדרך להיפטר ממנה"
- גם אם עשית עבודת הכנה טובה וחפיפה מצוינת, על תדלגי על הגדרת כללי ההתקשרות איתך. מי פונה אלייך כשצריך משהו? מה הקריטריונים להפריע לך? האם במייל, בטלפון או הודעות? מה ההגדרה של מצב חרום בו כל הכללים נשברים וחייבים להשיג אותך. זה יכול להישמע לך מוגזם בשלב הזה, אבל כשתהיי בבית עם התינוק הקטן, את לא תרצי לקבל שיחות מיותרות או פניות משלושה אנשים שונים על אותה בעיה.
- וכן, גם אם את מתכננת לעזוב את מקום העבודה אחרי חופשת הלידה, עשי עוד מאמץ קטן ונהלי את היציאה שלך לחופשת הלידה על הצד הטוב ביותר. את לא באמת יודעת מה יוליד יום ויש סיכוי שהעתיד עוד יפגיש אותך עם קולגות מהארגון. תמיד כדאי שייזכרו אותך בתור זו ש"גם כשיצאה לחופשת לידה ותכננה לא לחזור, דאגה להשאיר את המחלקה מאורגנת, מסודרת ובתפקוד שיא".
אולי את כבר יודעת מה התוכניות שלך לעתיד, ואת גם מסונכרנת עם המנהל הישיר או המקצועי שלך. במידה ועדיין לא – זה הזמן לגשש מול האנשים הרלוונטיים לגבי האפשרויות העומדות בפנייך. אם את רוצה לחזור לתפקיד חדש או מתכננת לשפר את התנאים ואפילו להוריד הילוך, זה הזמן להתחיל לנהל את מערך המחליפים שלך כך שייתן מענה גם לתוכניות שלך. חופשת הלידה יכולה להיות הזדמנות לחולל שינוי. זה דורש ממך להתגייס בתקופה שאת כבר בעומס, אבל התמורה למאמץ שלך עכשיו תהיה לאורך חודשים ולפעמים גם שנים קדימה כשתדעי שהצלחת לעשות הבדל, קידמת את המטרות והיעדים שלך והשפעת על איכות החיים שלך ושל בני ביתך.
את רוצה לבדוק אפשרויות במקום העבודה? התחילי בהבנה מעמיקה של צרכיהם, רצונותיהם, ומטרותיהם של המנהלים והמנהלות, הקולגות ולפעמים גם הלקוחות. פעלי בדרך שתואמת את התרבות האירגונית ומתוך כבוד לסביבת העבודה. חשבי טוב האם נחוץ להחריש את הכוונה שלך למשוך את חופשת הלידה מעבר ל- 14 שבועות או שאת מרגישה מספיק בטוחה בפתרון שמצאת ואולי אפילו תזכי בנקודות על כנות ישירות והתחשבות.
קחי בחשבון שכשאת מגיעה לשיח ישיר מול המעסיק או מנהל משאבי האנוש, עלייך להציג רעיון שלם שכולל את טובת הארגון, את הצרכים שלך ואת דרך היישום, ולא רק אוסף של רצונות או בקשות שיקלו עלייך.
ואחרי הכל, איסוף מידע על הארגון, ניהול מו"מ וגיוס ההנהלה למימוש הצרכים שלך הוא תהליך מורכב ועדין שדורש מיומנות. אם את מרגישה שאת צריכה עזרה אל תחשבי פעמיים ותפני לליווי מקצועי. התוצאות של המהלך הזה יכולות להיות משמעותיות עבורך בחופשת הלידה ועוד הרבה שנים אח"כ.
עוד מידע שיכול לעזור לך להיערך לחופשת הלידה ולחזרה לעבודה בקצב שלך תמצאי כאן במדריך לשכירה בהריון