טלי נכנסה אל חיי בעוצמות ולשמחתי נשארה שם 🙂
מיד כשגיליתי את הקבוצה הנהדרת שלה "במה את עובדת?" הבנתי שהקול שהיא משמיעה שאומר – רגע מותר לנו להיות בצומת, זה בסדר להתלבט, אפשר וכדאי להוסיף סימני שאלה, זה קול חשוב כל כך ואיזה כייף שהיא כאן כדי לשתף על איך שהיא עושה את זה:
אז מי את?
טלי הפלינג שטראובר, נשואה +2, גרה ברמת השרון, בת 40.5.
עד עכשיו בפסק זמן תעסוקתי ואט אט חוזרת, מנהלת קבוצת פייסבוק שנקראת ״במה את עובדת?״
תארי לי את חייך לפני הלידה במישור התעסוקתי
תמיד השקעתי הרבה אנרגיה, רצון ושעות בתפקידים שהיו לי, עד שהפכתי לאמא בפעם השנייה דווקא, הרגשתי שיכולתי לקחת על עצמי כל פרוייקט שאני רוצה. ללא הגבלת שעות, זמן או גורם אחר.
למקום העבודה האחרון, נובו נורדיסק (חברת תרופות בינלאומית) בו עשיתי מספר תפקידים, הגעתי אחרי כמה חודשים שהייתי בפסק זמן תעסוקתי, לאחר שמכרתי עסק שהיה לי עם שותפה (מרכז פנאי לנשים). לפני כן, עבדתי במוסד אקדמי די הרבה שנים.
צילום: מאלבום פרטי
כשהפכתי לאמא בפעם הראשונה, עזבתי תפקיד של עוזרת מנכ״ל ומשאבי אנוש. מאוד אהבתי את מה שעשיתי, את המנהלים, את האנשים ואת הארגון, השתכרתי ״נחמד״, הרגשתי שאני במקום טוב, אבל חשבתי המון על להתקדם ולהתפתח בקריירה ושיש לי לאן עוד לשאוף.
השינוי בחיי לפני ואחרי בא לידי ביטוי בהתנהלות שלי אחרי הלידה השנייה.
אם לפני השינוי הייתי מספיקה לפני העבודה לנקות, לתקתק, לעשות ספורט, לקרוא עיתון לעבור על מיילים ולהגיע לעבודה אחרי שמונה, אחרי השינוי לאמא+2 הפכתי לאחת שמגיעה ב 9 לעבודה עם הלשון בחוץ ומאוד איטית ולא יעילה.
מה הייתה מציאות חייך לאחר שהפכת לאם
7 חודשים הייתי בבית אחרי הלידה הראשונה. נהניתי מכל רגע. רציתי להישאר בבית. היה לי נעים.
ביליתי עם התינוק ובן הזוג שלי היה איתנו די הרבה. לא הרגשתי לרגע בודדה, לא שקשה לי או שיש מקום אחר טוב יותר שאני רוצה להיות בו. חיכיתי לרגע הזה להיות אמא. אבל גם ידעתי שאני לא רוצה לחזור לאותו תפקיד, אני רוצה להתקדם ואני רוצה שינוי.
ואז חשבתי להיחשף לתחום אחר בארגון שהיתה לי השכלה בו, אבטחת איכות. הצעתי למנהלים שלי והם נענו בחיוב.
כשידעתי שאני חוזרת לתפקיד חדש ושטרם התחלתי אותו, לא הייתי לחוצה. חזרתי בנחת והתחלתי להתמחות בתחום אבטחת איכות. חזרתי לתפקיד החדש תוך כדי הפרדות מהתפקיד הקודם שעשיתי והתחלתי ללמוד תחום שמעולם לא הכרתי, מצאתי עניין ואתגר. זה כלל שעות רבות של לימוד, התנסות, חוויה חדשה, נסיעות תכופות לחו״ל ופחות שעות בית ומשפחה, נהניתי מכל רגע של עשייה.
לאחר 3 שנים בערך של התמחות ועבודה בתחום קודמתי לתפקיד ניהולי ויצאתי לחופשת לידה שנייה. אז הגיע המפנה שהשפיע על חיי המקצועיים באותה עת ועד עכשיו.
כיצד השפיעה האימהות על חייך המקצועיים ברמה הרגשית והפרקטית?
רגע המפנה שלי, שהבנתי שאני רוצה שינוי היה עם הלידה השנייה.
חזרתי אחרי 14 שבועות לתפקיד שאהבתי והרגשתי שאני מצליחה וטובה בו. זה היה אחרי שקודמתי ועם הקידום הגיעה חבילת הטבות ותנאים סוציאליים נהדרים. הגעתי למשרד וזה כבר לא היה מה שזכרתי ולא מה שרציתי כבר.
פתאום, לא אהבתי שם כלום.
הבנתי שעכשיו אני עושה משהו שאני כבר לא רוצה.
הבנתי שאני רוצה להיות עוד בבית.
זה כבר היה מאוחר לחזור אחורה ולהאריך את חופשת הלידה, מה גם שלא רציתי לוותר על המשכורת, הרכב והתנאים…. סירבתי להאמין שאני כבר לא מתחברת לארגון, לתפקיד לאנשים.
לא יכולתי להבין איך אני, שאהבתי כל כך את העבודה והתפקיד פתאום לא מסוגלת להכיל אותם.
שנתיים מצאתי את עצמי נקרעת בין הבית לעבודה, כשתוך כדי אני מתייעצת עם יועצות קריירה, מאמנות ונשות מקצוע ואני לא מגיעה לתובנה מה לעשות, הייתי מאוד מבולבלת, לא הצלחתי להביא את עצמי לחפש עבודה אחרת, עד כדי כך שכבר הגוף שלי דיבר ונעשיתי חולה והודעתי שאני רוצה להתפטר.
בזמן הזה פחדתי מאוד מה יהיו ההשלכות הכלכליות על הבית ואיך נסתדר ללא משכורת שנייה. אבל כבר לא היתה לי ברירה, כי התחלתי להבין שאני רוצה עכשיו פסק זמן, להיות בבית, להשלים את חופשת הלידה שלא היתה לי כמו שצריך.
לקח לי כמה חודשים טובים עד שנמצא לי מחליף, אבל בסוף זה קרה ועזבתי.
קצת לפני שעזבתי, פתחתי קבוצה פייסבוקית שנקראת במה את עובדת? תמיד כששאלו אותי במה אני עובדת, זזתי באי נוחות מכיוון שהרגשתי שאני לא במקום נכון.
מהמקום הזה, הבנתי שקורה משהו כששואלים אותך במה את עובדת? ומה את עושה בחיים? היות ולא מצאתי מקום כזה לשוחח על הנושא, הקמתי את הקבוצה כדי לדבר על נושאים הקשורים לתעסוקה כמו
איפה זה שם אותך?
האם את במקום הנכון לך?
מה אם את לא עובדת?
מה אם יש לך מגוון ניסיון והיסטוריה תעסוקתית, מה תעני?
ואם לקחת פסק זמן ארוך מהמעגל התעסוקתי ואת רוצה לחזור?
או רוצה לשנות עבודה?
ומפחדת?
הקבוצה הזאת, היא מקום לתמוך, לעודד ולסייע ב ״במה את עובדת?״ ~ זהות אישית ו/או מקצועית מבוססת עבודה, חזרה לעבודה וגיוון בעבודה ~ איך עושים זאת? איזה שאלות לשאול?
מה לעשות?
איך להתחיל בתהליך עצמי?
איפה מחפשים עבודה? בשביל זה אני וחברות הקבוצה נמצאות שם. כדי לשתף, לשאול, לענות ולחקור במטרה
להיות הגרסה הכי טובה של עצמנו ולתת ממה שחברות הקבוצה כבר יודעות לאחרות.
מי ומה עזר לך לממש ולהוציא לפועל את החלום שלך?
היו לי כמה חלומות לאורך הקריירה ובינתיים הגשמתי את כולם. זה כלל תפקידים ומקומות עבודה. למרות שהתייעצתי תמיד עם נשות מקצוע, הייתי במלא הרצאות להשראה וסדנאות, התשובות תמיד היו אצלי, המוטיבציה באה ממני ומתוכי. תמיד חשבתי על מה יקדם אותי הלאה וזה מה שהניע אותי לפעולה.
למשל, רציתי להיות בעלת עסק עצמאי והייתי. רציתי להיות אמא ואני כבר של 2, רציתי להיות ״אשת עסקים״ שנוסעת בעולם וכך עשיתי…. אין משהו שרציתי ולא הגשמתי או עשיתי.
היום החלום שלי הוא להיות בבית, עם הילדים מצד אחד ומצד שני להמשיך בעשיה שלי ולהיות מתוגמלת.
ויש גם את להרחיב את ״במה את עובדת?״ לאינטרנשיונל….
עצה טובה?
לעשות את מה שאת עושה הכי טוב שאת יכולה. חלומות יכולים להשתנות. הגשמת חלום לפעמים זה מעבר. להגשים חלום זה גם לעשות שינוי. לא חייבים שיהיה חלום אחד. אפשר כמה. הגשמת חלום מאפשרת חלום חדש, השמיים הם הגבול.
איך טלי עושה את זה?
טלי שמה לעצמה יעדים ומגיעה, מגדירה מחדש ומגיעה, אין אולי, נראה כדאי, אלא איך וכמה זמן ייקח לי.
ולכן העצירה וההכרה שמה שהשיגה לא עונה על הצרכים החדשים היא זו שמעוררת השראה יותר מהכל!
זה לא כל כך פשוט לעמוד מול תוצאות מרהיבות, שהושגו בעמל רב ולומר: אבל רגע.. עכשיו, אחרי שהגעתי, אני מבינה שאני רוצה משהו אחר… ולפרוש בשיא אל היעד הבא.
הכל אפשרי
מעבר לעובדה שהטענה הזו, שהכל אפשרי, מושמעת היום יותר מאי פעם, היום אנחנו כבר מבינות שמדובר בגישה ובדרך חיים. הבחירה לראות את מה שכן ולמה אפשר ואיך מגיעים זה נכס יקר ערך ומציאות של טלי.
לא כולנו התברכנו ביכולת הזו, אבל כל אישה (ממש כל אישה) יכולה ללמוד לחיות ככה.
בתור התחלה תבחרי לך יעד אחד קטן, כזה שאת רוצה אבל לא מרגישה שאת "חייבת" אותו. גם לקום 10 דקות מוקדם יותר כדי לשתות קפה בשקט יעשה את העבודה, ותחליטי שאין שום דבר שיעצור אותך. אחרי חודש תבחרי עוד אחד.
לשתף, לשאול לענות ולחקור
התובנה המהירה של טלי שבמקום בו היא זזה בחוסר נוחות, בוודאי יש עוד שתיים שלוש או 5000 נשים שמרגישות אותו דבר הביאה אותה להקים קהילה פעילה ועוטפת סביב הצומת של נשים אחרי חופשת לידה.
אני לא חושבת שלהקים קהילה זו פעולה שמתאימה לכל אחת, אבל צאי וחפשי את הקהילה שבה את מרגישה בנוח בה את יכולה לשתף, לשאול, לענות ולחקור, כי את לא צריכה להיות לבד עם הקושי!
הגשמת חלום מאפשרת חלום חדש
ככה היא עושה את זה, מגשימת חלומות סדרתית. כי כל הגשמה מקרבת אותה לחלום הבא.
היא מתמקדת בדרך שהיא עושה ולא מתאהבת בתוצאה אלא ביכולת שלה להגיע לכל תוצאה.
אצל טלי זו דרך חיים וזה גם המפתח שלה להצלחה.
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
מה עם החלום שלך? את מרשה לעצמך לחלום אותו? לפנטז? לדמיין?
מוזמנת לשתף, אני אשמח לקרוא! ומי יודעת, אולי זה יניע את גלגלי ההגשמה…
אולי את רוצה לקרוא גם את הפוסט הקודם בסידרה, הסיפור של סיון קונוולינה בקישור הזה.
<><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><><>
הכי כייף לקרוא ראשונה, הירשמי כאן למטה והפוסט הבא כבר בדרך אלייך.