“אפשר להתקבל לעבודה גם בחודש שביעי של ההריון”
נטע, דיאטנית קלינית, אמא לילדה בת שנתיים, פנתה אלי כשהיא בחודש השביעי להריון וסיפרה שזומנה לראיון עבודה במרכז להפרעות אכילה שאליו היא מאוד רוצה להתקבל כבר הרבה זמן. “מה את מציעה?”, שאלה אותי, “שאצהיר לפני הפגישה שאני בהריון או שאולי לא אומר להם כלום וכשאגיע הם כבר ייראו את זה בעצמם?”
נטע הרגישה שהיא בסיטואציה בלתי אפשרית, לספר על ההריון או לא לספר? בכל מקרה חשבה שההריון המתקדם יוריד את סיכוייה לראיון עבודה הוגן ויפריע בדרכה אל המשרה הנחשקת.
הצעתי לה לברר את כל הפרטים החשובים על המשרה, אך גם להגדיר לעצמה איך היא רואה את חופשת הלידה ואת השילוב של המשרה יחד עם הקליניקה שלה. נטע מספרת: “ההכנה והשאלות בהן ענת ציידה אותי, עזרו לי מאוד להגיע לפגישה מגובשת עם עצמי, בידיעה ברורה מה מתאים ומה לא, מוכנה לדיון ביושרה מלאה על כל האספקטים הטכניים ולהציע מגוון של פתרונות כמעט לכל מסלול שיעלה, על ידי כך להשאיר רושם עוצמתי ומקצועי”.
נטע, תאמינו או לא, זומנה לראיון נוסף עם מנהלת המרכז שבסופו יצאה עם תוכנית להתחיל את העבודה כשלתינוק החדש ימלאו ארבעה שבועות. היא יצאה ברגשות מעורבים וחזרה אלי. ניתחנו שוב את הסיטואציה מההיבט האישי, המקצועי, והכלכלי, והתייחסנו לטווח הקצר של חופשת הלידה ולטווח הארוך של השנה הקרובה, כדי שנטע תוכל לברר לעצמה מה חשוב לה, מה המחיר שהיא מוכנה לשלם על מהלך כזה באמהות וכיצד באפשרותה להוביל את המעסיקה להצעה אחרת שתתאים לה יותר.
נטע מעידה כי “הייעוץ וההכנה שקיבלתי מענת תרמו ישירות להרגשת הביטחון איתה הגעתי אל הראיונות, מוכנה עם מגוון פתרונות יצירתיים ולא שגרתיים, ידע והבנה עמוקה לגבי הרצונות והצרכים שלי ובסופו של דבר אפשרו לי להתקבל למשרה הנחשקת ולבחור לסרב לה מתוך הבנה וידיעה שזו אינה הדרך המתאימה לי ביותר”.
“בהריון או לא בהריון, אין לי ספק שאם תגיע אלי הזדמנות, אני אעשה את התהליך רק בליווי של ענת”, היא מסכמת.