אם את כבר ממש לקראת הלידה, וזו הפעם הראשונה בה את באמת מתפנה להתמודד עם השינויים שעתידים לבוא עלייך ועל העסק, את כנראה תמצאי את עצמך באחת מארבע הקבוצות הבאות:
- את כנראה מסודרת – אולי יש לך שותפים או עובדים, אולי העסק שלך נהנה מהכנסות
פאסיביות על בסיס קבוע ואולי את נשענת על יחסים טובים ושיתופי פעולה עם קולגות שלך.
אז מה בכל זאת כדאי לך לעשות עכשיו?
עברי על כל ההסכמות בינך ובין הנוגעים בדבר, בין אם הן ידועות כבר שנים ובין אם הן חדשות ומותאמות במיוחד לחופשת הלידה. במיוחד חפשי את אלה שנתפשות כ"מובן מאליו".
את לא רוצה הפתעות ברגע האמת, עדיף שתתפסי כטרחנית ואפילו הריונית הסטרית כשאת עוברת על ההחלטות בפעם השניה ואפילו השלישית, רק שלא תמצאי את עצמך ללא כיסוי אחרי הלידה כשתהיי עייפה, רגישה חשופה יותר.
לא לשכוח לסכם גם באילו מצבים כן מעדכנים, משתפים ואפילו מערבים אותך כדי לתת מענה ללקוח. - לא ממש מתכננת להיות בחופשת לידה. או, במילים אחרות, את מקבלת את ה"גורל" של
בעלות עסקים שמסתכם פחות או יותר במשפט אחד "אני עצמאית – אין לי ברירה".
אוקיי. אבל מה כדאי לך לעשות עכשיו?
דמייני את הימים בשבועות הראשונים לאחר הלידה, נסי להבין את מבנה הימים (והלילות כמובן..) וודאי שזה אפשרי. איך תתנהלי בפועל? את תהיי עם התינוק בחנות או בעסק? אם את מצפה מעצמך באמת לעבוד כדאיל לדאוג לסידור עבור התינוק, זו יכולה להיות מטפלת קבועה או רשימה של סבתות, בייביסיטר וכן, גם האבא הטרי, הכיני רשימה מסודרת של כל מגויס ומתי הוא יכול להתפנות לסיוע.
חשוב שתכיני גם רשת ביטחון למקרה שההתאוששות שלך תימשך קצת יותר מהמתוכנן.
ואחרון חביב – מישהו שיטפל בך כבר בחרת? את מתכננת לחזור לעבוד מיד אחרי הלידה (שבועיים אחרי לידה זה בהחלט מיד), כשתסיימי לעבוד את תרצי להיות עם התינוק שלך, שלא לומר הוא ירצה להיות איתך, את חייבת להכין מערכת תומכת ומזינה לעצמך. טיפול פיזי, תמיכה רגשית, סביבה של חברות, קבוצות תמיכה ואפילו ביקור בסרט או במסעדה טובה – כל דבר שאת אוהבת לעשות ומאפשר לך להיות מדי פעם גם בעמדה של מקבלת ולא רק נותנת. - את זורמת, יש לך תוכנית עקרונית בראש אבל לא התפנית לתפור אותה לפרטיה.
אם את מאמינה שהתוכנית שיש לך בראש מתאימה לך ולעסק שלך, יתכן מאוד ואכן תספיקי לממש אותה. ובתזמון הזה, של הרגע האחרון, אל תפסלי גיוס יותר עזרה לטובת ההערכות.
התוכנית נראית לך גדולה מידי כרגע? את תמיד יכולה לפשט אותה, לעשות פשרות ולהתאים אותה ללוח הזמנים שנשאר לך.
אבל….
יכול להיות שיש סיבה טובה בגללה לא מימשת את התוכנית עד עכשיו….
וכאן את חייבת לעצמך תשובה כנה וישירה, אולי את לא שלמה עם התוכנית? אולי את לא מוכנה לשחרר והמחשבה על התנתקות מלאה מהעסק מכניסה אותך למתח? אולי בתוך תוכך את מעדיפה להמשיך לעבוד מיד לאחר הלידה ולא לחשוף את סודותייך המקצועיים לאף אדם אחר, ולא היה לך האומץ לומר את זה אפילו לעצמך? אם כך מוטב שתבחרי מסלול חדש להערכות מהירה, אבל הפעם וודאי שהוא נותן מענה לרצונות העמוקים שלך, גם אם הם לא נשמעים טוב לסובבים אותך. - כבר החלטת – את רוצה חופשת לידה. לא בערך, לא חלקית, לא לענות לטלפונים ולא
לחשוב על העסק. את רוצה לצאת לחופשת לידה של 14 שבועות (או יותר) שבהם תתעסקי רק בתינוק שלך, בצרכים של שניכם, בהסתגלות לאמהות ובטיפול בשאר בני המשפחה.
אולי כבר התחלת לצמצם פעילות בהדרגה, הלקוחות הקבועים בוודאי כבר יודעים ואת גם הכנת אותם להפסקה או לסיום תהליך. יכול להיות שלא חסר כאן כלום? את שלמה וסגורה והכל בסדר? אם כן אז נהדר אבל אם את עדיין מסוגלת ורוצה אולי תחשבי שזה רעיון לא רע להכין כמה מאמרים, מסרים, פרסומים, דרישת שלום שתוכלי לשלוח בלחיצת כפתור כשהחופשה תתקרב לסיומה? והרי כל בעלת עסק יודעת שלהחזיר מטופלים זה תהליך שלוקח זמן. אם תתחילי לפרסם ולשלוח מידע בשבועות האחרונים של חופשת הלידה יכול להיות שתחסכי לעצמך שבועות של מתח עם החזרה לפעילות ולא פחות חשוב של מחסור בהכנסה לאחר שדמי הלידה כבר נגמרו.
ומעל לכל, אם את כבר לקראת לידה ואם לא חלו ארועים קיצוניים בעסק ששינו את התמונה, בהחלט יש מקום להדק ולסגור היטב פינות שנשארו באוויר אבל אני לא ממליצה לעשות עכשיו שינויים דרסטיים בכיוון שבחרת עבור העסק ועבור עצמך.
והעיקר כמובן – שיהיה במזל ובהצלחה.